Sommerens fjerde skadefelling av ulv i Innlandet

Bildet viser ulven som ble felt i Alvdal mandag og støverhunden Whisky. Foto: Skadefellingslaget i Nord-Østerdalen og Engerdal

Det er felt en ulv i Alvdal kommune i Innlandet mandag kveld. Det bekrefter Jo Esten Trøan, leder for skadefellingslaget i Nord-Østerdalen og Engerdal, overfor Rovdyr.org.

Ordfører i Nord-Fron, Anne Marie Olstad (Ap), skriver på sin Facebook-profil at ulven er felt i Alvdal vestfjell, rundt 2,5 mil fra Straumbu i Atna.

– Håper det er ulven som har streifet i våre områder som er tatt ut som har skadet og drept flere sauer i vår region. Nå håper jeg bønder i vårt distrikt kan få en bekymring mindre fremover, skriver Olstad på Facebook.

Skadefellingsleder Trøan mener Olstad har rett i sin håpefulle antakelse.

– Dette er nok ulven som har vært aktiv mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen hele sommeren, skriver Trøan i en SMS.

Han beskriver den felte ulven som en ung, grov hanne. Trøan forteller videre at ulven ble felt etter noen kilometer ut i los, og deretter stålos.

– Vi hadde kontakt med den i natt. Ny observasjon i efta. Kort los og rask felling med støver, skriver Trøan i SMS-en.

Statsforvalteren i Innlandet ga 27. juni skadefellingsløyve på en ulv i kommunene Ringebu, Nord-Fron, Sel, Sør-Fron og Dovre som siden er blitt utvidet i både tid og rom.

I den nyeste forlengelsen av skadefellingstillatelsen, datert 27. juli, viser Statsforvalteren til at Statens naturoppsyn på det tidspunktet hadde påvist 25 skader på sau innenfor fellingsområdet.

I de tidligere fylkene Akershus og Hedmark utenfor ulvesona er kvota for betinget skadefelling satt til 10 ulver. Det er felt fire ulver før mandagens felling i Alvdal – i Eidsvoll, Tynset, Stange og Våler kommuner.

Dermed gjenstår fem ulver på skadefellingskvota i rovviltregionene 4 og 5 utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv.