Personvernerklæring

Versjon 1.1. Sist oppdatert 24. juli 2020.

Denne personvernerklæringen gjelder for og beskriver hvordan Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk samler inn og behandler dine personopplysninger, enten du er medlem, tillitsvalgt, kunde, bruker av våre nettsider, samarbeidspartner, i kontakt med oss i forbindelse med informasjonsarbeid, tjenesteleverandør eller interagerer med oss i sosiale medier.

Det er daglig leder i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk som er ansvarlig for behandling av personopplysninger. Daglig leder er Åsmund Ystad, og det er ham du skal kontakte dersom du har henvendelser knyttet til Folkeaksjonens håndtering av persondata. Det kan du gjøre enten her eller på telefon +47 975 95 119.

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk ønsker å ivareta personvernet for alle vi er i kontakt med. Vi tar bare i bruk personopplysninger som er relevante og nødvendige for å oppfylle våre forpliktelser og tilby gode tjenester til våre kontakter, i tillegg til personopplysninger som vi er pålagt å lagre i henhold til lovverket.

Vi gir ikke personopplysninger videre til andre med mindre det er en nødvendig bruk av opplysningene for å tilby avtalte tjenester eller det finnes lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Det er Datatilsynet som fører tilsyn med at Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk følger regelverket for håndtering av personopplysninger.

Medlemshåndtering

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk lagrer navn, adresse, alder, epostadresse, telefonnummer og dato for innmelding for våre medlemmer. Om du oppretter familiemedlemskap, lagres også navn på de andre familiemedlemmene knyttet til ditt navn. Alle medlemmer tilordnes et medlemsnummer. Vi lagrer informasjonen så lenge medlemskapet varer og deretter så lenge loven krever.

Det er en tredjepart som gjennomfører utsendelse av medlemsblad og giro for innbetaling av medlemskontingent gjennom Posten Norge AS. I denne forbindelse får tredjepart bare tilgang til navn og postadresse for utsending, og kan ikke bruke personopplysningene i andre sammenhenger.

Tillitsvalgte

Du må være medlem av Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk for å være tillitsvalgt i organisasjonen. Vi lagrer dermed de samme opplysningene om tillitsvalgte som for medlemmer. Vi gjør i tillegg tilgjengelig kontaktinformasjon til våre tillitsvalgte i våre informasjonskanaler og lagrer hvilke verv du har hatt for historisk dokumentasjon.

Kunde i nettbutikken

Om du bestiller noe fra Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikks nettbutikk, lagrer vi navn, adresse, epostadresse, telefonnummer og dato for bestillingen. Vi bruker Klarna og Vipps som betalingsløsninger og har ikke tilgang til kunders bankopplysninger. Her kan du lese personvernerklæringen til Klarna og personvernerklæringen til Vipps. For å benytte deres tjenester, må du samtykke til deres vilkår.

Vi beholder persondata fra bestillingen i opptil ett år, og deretter slettes dataene.

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på vår nettside. Ved å benytte nettjenester fra Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk samtykker du til at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. En informasjonskapsel er en datafil som den som besøker nettsider kan få lagret lokalt på sin enhet.

Vi bruker Google Analytics til å overvåke trafikken på rovdyr.org, og for å gjøre det, må vi bruke en cookie. Alle besøk blir registrert, og informasjon om hvilker sider som blir lest, hvor lenge de blir lest, hva slags enhet og nettleser du bruker og hvor du befinner deg lagres. IP-adresse blir ikke logget. Informasjon som innhentes av Google Analytics er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

På Nasjonal kommunikasjonsmyndighets nettside Nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren til å håndtere informasjonskapsler etter dine behov.

Norsk Tippings grasrotandel

Du kan støtte lokallag i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk gjennom Norsk Tippings grasrotandel. Da mottar vi bare penger fra Norsk Tipping og ingen personopplysninger om givere. Her kan du lese Norsk Tippings personvernerklæring.

Klage

Hvis du mener at Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikks omgang med personopplysninger ikke stemmer med vår personvernerklæring eller på andre måter er i strid med personvernlovgivningen, kan du klage til Datatilsynet.