Ulv skutt i Nord-Østerdalen tirsdag

Tirsdag like før klokka 18 ble det felt en ulv i Rendalen kommune i Innlandet fylke, melder Statsforvalteren i Innlandet.

Tennene til ulven bærer ikke videre preg av slitasje, så den kan anslås å være rundt to-tre år gammel. Foto: Arne Sveen

– Det er snakk om en hannulv på rundt 45 kilo, som ser ut til å være voksen, men også relativt ung. Så jeg tipper alderen er en to-tre år, sier Arne Sveen, som delto i jaktlaget, til Rovdyr.org.

Sveen er også landsstyremedlem i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.

Jaktlaget hadde spor etter ulven i går kveld, og har ringet den inn inn to ganger før det lyktes å få felt dyret. Fellingen fant sted straks vest om Storsjøen.

Fellingen er del av den pågående lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen. I de delene av de gamle fylkene Hedmark og Akershus som ligger utenfor sonen, er gjenværende kvote i regionene på fem dyr. Det er hittil felt sju dyr i dette området siden 1. desember.

Lisensfellingsperioden for ulv utenfor ulvesonen varer fra og med 1. desember til og med 31. mai. Totalkvota for ulv i Akershus og Hedmark utenfor sonen var på 12 individer.

Hittil under lisensfellingsperioden i Hedmark og Akershus utenfor sonen er det dermed felt to ulver i Engerdal kommune og én i Stor-Elvdal kommune, tre i Rendalen og én i Eidsvoll kommune.

Bildet øverst i artikkelen viser den felte ulven og er benyttes med tillatelse fra fotograf Arne Sveen.