To ulver skutt i løpet av mandagen

Det er skutt én ulv i Rendalen i Innlandet fylke mandag. Ulven ble felt i nærheten av Sjølisand. Det bekrefter Halvor Sveen, leder for det lokale jaktlaget overfor Rovdyr.org.

Dette bildet av den felte ulven og bildet øverst i artikkelen er tatt av Halvor Sveen og brukes med tillatelse fra fotografen.

Tidligere på dagen ble det felt en ulv i Eidsvoll kommune i Viken, meddeler avisa Nationen.

Ulven i Rendalen var en hann, som falt ved 16-tida. Sveen forteller at han oppdaget spor etter ulven like før klokka 12.

Deretter gikk det omtrent en halvtime før det møtte opp et 30-talls jegere, hovedsakelig fra Østerdalen, som kunne ringe ulven inn med flaggline.

– Det er ingenting som engasjerer folk slik som ulven, sier Sveen, som er imponert over innsatsviljen.

Ulven som ble felt i Eidsvoll var ei tispe på 37,5 kilo, skriver Nationen.

Ulven er trolig er to år eller eldre, med tannstein og lite preg av valpetakter, opplyser Hans Petter Klokkerengen, rovviltkontakt i Statens naturoppsyn til avisa.

Det er nå seks dyr igjen på lisensfellingskvota for de delene av Hedmark (region 4) og Akershus, Oslo og Østfold (region 4) som ligger utenfor ulvesonen.

Lisensfellingsperioden for ulv utenfor ulvesonen varer fra og med 1. desember til og med 31. mai. Totalkvota for ulv i Akershus og Hedmark utenfor sonen var på 12 individer.

Hittil under lisensfellingsperioden i Hedmark og Akershus utenfor sonen er det også felt to ulver i Engerdal kommune og én i Stor-Elvdal kommune. Det ble også felt en ulv i Rendalen på tampen av fjoråret.

Lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen varte fra og med 1. januar til og med 15. februar. Her ble det åpnet for å felle alle ulvene i revirene Kynna i Innlandet og Aurskog i Viken.

I Kynna ble det felt elleve dyr, mens det i Aurskog-reviret i Viken fylke ble det felt til sammen seks dyr. To av dem viste seg etter DNA-analyse å være et relativt nyetablert par som ikke tilhører samme familiegruppe som de øvrige Aurskog-dyrene.