Ulv felt i Vestfold og Telemark fylke

Det er onsdag felt en ulv ved Finndøla kraftverk i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark fylke. Ulven var en hann på snaut 49 kilo.

– Vi fikk beskjed om fellingen like etter klokka 19. Alt tyder på at det er snakk den ulven som har vært i området den siste tida, opplyser Espen Marker, regional rovviltsnavarlig i Statens naturoppsyn (SNO), overfor Rovdyr.org. Han var ved 19.20-tida på vei til stedet hvor ulven ble felt.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark utstedte forrige uke tillatelse til skadefelling av én ulv i Seljord, Vinje, Tokke, Kviteseid, Fyresdal og Nissedal kommuner.

Det ble søkt om å kunne felle ulven med bakgrunnen i at SNO registrerte seks døde sauer nær Seljord sentrum, står det å lese i fellingstillatelsen. Skadene ble av SNO vurdert til å trolig skrive seg fra natt til søndag 29. mai.

Det har også vært åpnet for å felle ulv i deler av Viken og Vestfold og Telemark, hvor en ulv beveget seg i områder mellom Hurumlandet og Kongsberg. Ulven som nå er felt, antas å være samme som har oppholdt seg i disse områdene, og Statsforvalteren i Oslo og Viken ga den første tillatelsen til skadefelling i deler av Asker kommune 10. mai.

Bildet øverst i artikkelen viser den felte ulven i Fyresdal. Foto: Espen Marker/Statens naturoppsyn