Ulv felt i Rendalen torsdag

Det er torsdag felt én hannulv i Rendalen kommune, melder Statsforvalteren i Innlandet.

Gjenværende kvote i de delene av de tidligere fylkene Hedmark og Akershus som ligger utafor forvaltningsområdet for ynglende ulv, også omtalt som ulvesonen, er på 10 dyr.

Talsperson for fellingslaget Halvor Sveen mener det er veldig sannsynlig at den felte ulven er hannen i det såkalte Slemdalsparet, som har vært kjent i området siden slutten på sommeren.

Fellingen skjedde i nærheten av Villdalsetera klokka 10.37, opplyser Sveen. Rundt 35 personer deltok.

– Det er en helt unik innsats som blir lagt ned som blir lagt ned i disse fellingene, sier Sveen.

– Det er satt opp 17 kilometer flaggline, hvorav fem kilometer i terrenget. Folk tar seg fram i veiløst land på truger og ski. Flagglina sto ferdig klokka ett i natt. Ulven ble felt med et perfekt skudd, legger han til.

Han sier at fellingslaget hadde kontroll på to i ulver onsdag, men like før klokka 12 torsdag har mannskapet ikke oversikt over hvor den andre befinner seg.

Lisensfellingsperioden utenfor ulvesona begynte 1. desember. Fra før av er det felt tre ulver, den ene i Løten kommune, den andre i Rendalen kommune og den tredje i Våler kommune. Lisensfellingsperioden utafor forvaltningsområdet for ynglende ulv varer til og med 31. mai.