Ulv felt i Bograngen mandag

Det ble felt en ulv ved 15-tida i Bograngen-reviret i Innlandet mandag, bekrefter Statsforvalteren i Innlandet overfor Rovdyr.org. Det er dermed seks ulver igjen på kvota i reviret.

– Det er snakk om ei tispe på 32 kilo, etter alt å dømme en årsvalp, sier Erik Ola Helstad i Statens naturoppsyn.

Helstad mener forholdene for ulvejakt har vært gode i området mandag. Bograngen regnes som et grenserevir, siden ulvene er blitt sporet på andre siden svenskegrensa tidligere i vinter.

– Ulvene ble felt på norsk side av grensa med veldig god margin. Fellingen skjedde midt i det området som Statsforvalteren har definert som fellingsområdet, sier Helstad.

Fra før av er det to ulver i Slettåsreviret. og det er ett dyr igjen på kvota i dette reviret. I Hornmoen-reviret ble åtte ulver felt lørdag og dermed er kvota fylt her. Både Hornmoen- og Slettås-revirene ligger i Innlandet.

I Rømskog-reviret i Viken er det kvote på ti ulver, men her er ingen dyr så langt felt.

Lisensfelling av ulv innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv, mer folkelig omtalt som ulvesonen, kan fortsette også tirsdag.

Lisensfellingsperioden kan i utgangspunktet vare til og med 15. februar, men regjeringen har varslet at de er åpne for å utvide perioden. Det er ventet en beslutning tirsdag, ifølge NTB.

Det ble åpnet for lisensfelling av ulv innenfor sonen lørdag etter at Borgarting lagmannsrett fredag opphevet Oslo tingretts stans av jakta. Fellingsperioden skulle egentlig ha begynt 1. januar.

Bildet øverst i artikkelen viser ulven som ble felt mandag 14. februar. Foto: Erik Ola Helstad / Statens naturoppsyn