Ulv felt i Stange lørdag

Lørdag ble det felt en ulv i Stange kommune, melder Statsforvalteren i Innlandet.

Ulven, ei tispe på litt over 31 kilo, ble felt rundt klokka 10.45, opplyser fellingsleder Geir Magnar Lillehov til Rovdyr.org.

Stange kommune ligger utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv, mer folkelig omtalt som ulvesona.

– Det er antakeligvis en fjorårsvalp som er felt. Den ble skutt øst for Fylkesvei 24, i nærheten av kommunegrensa til Odalen, sier Lillehov.

Denne ulvetispa ble felt i Stange kommune i Innlandet lørdag. Foto her og øverst i artikkelen: Geir Magnar Lillehov

Nytte av hund

Det finnes så å si ikke snø i områdene, og fellingslaget på snaut 20 mann hadde dermed god nytte av hund.  

– Vi hadde en observasjon av ulven klokka sju på morgenen, og var raskt på plass med et par bandhunder. Den som var mest involvert i fellingen var en krysning mellom redbone coonhound og russisk flekkstøver, forteller Lillehov. 

Også forrige helg forsøkte fellingslaget å felle ulv, etter alt å dømme samme individ som ble skutt lørdag.

– Det kom litt sporsnø torsdag kveld forrige uke, men det var hard og litt røtin snø under den ferske snøen, så det var ikke råd å finne fram til ulven da, sier Lillehov.

To igjen på kvote i region 4 og 5

Lisensfellingsperioden for ulv utenfor ulvesona varer fra og med 1. desember til og med 31. mai. 

Det er utstedt kvote på 12 ulver i de delene av gamle Hedmark og Akershus fylker som ligger utenfor ulvesona. Av denne kvota er det nå igjen to ulver etter at sju ulver er skutt på lisens før nyttår, én nå i helga og én er påkjørt av bil.

I tillegg er én ulv som ble felt av Statens naturoppsyn under ekstraordinært uttak av Bograngen-reviret innenfor ulvesona, men som ikke tilhørte Bograngen-flokken, trukket fra kvota i rovviltregion 4 og 5 utenfor forvaltningsområdet.

Innenfor ulvesona har Statens naturoppsyn i år felt åtte ulver med tilhørighet i revirene Bograngen og Rømskog. Det er dessuten felt til sammen elleve ulver på lisens i revirene Hornmoen, Slettås og Bograngen innenfor sona.