Tre ulver felt i Rendalen

Det er skutt tre ulver i Rendalen i Innlandet fylke lørdag. To, ei tispe 31,2 kilo og en hann på 48,1 kilo, er felt i Osdalen i grensetraktene mellom Åmot og Rendalen kommuner, og ei tispe på 33,5 kilo er felt på Hanestadkjølen lenger nord i Rendalen kommune.

Den første ulven ble skutt omtrent klokka 10.10, den andre 10.30, mens den siste ble felt ved 11.50-tida. Det var ved 15.30-tida usikkert hvorvidt det er flere ulver i fellingsområdet i Osdalen.

– Vi er ferdig for dagen med selve jakta. Vi var ganske sikre i går kveld på at det var fire ulver innafor flagglina, men nå er det skutt to, og vi finner ikke flere. Vi lar flagglina stå oppe til i morgen og fortsetter med sporing. Det er fint, lett snøvær her nå og minus to grader, så det er ideelle forhold, sier Halvor Sveen, mediekontakt for fellingslaget, til Rovdyr.org.

Vevsprøver skal analyseres

Erik Ola Helstad, seniorrådgiver i Statens naturoppsyn, var lørdag på skuddplasskontroll i Osdalen.

– Det er skutt en voksen hann, og sannsynligvis ei voksen tispe. Vi har en mistanke om at det kan være Slettås-ulver som er felt, men dette kan vi ikke vite sikkert før vevsprøvene som skal sendes til Rovdata er ferdig analysert, sier Helstad til Rovdyr.org.

En stor hannulv på over 48 kilo ble felt i Osdalen i Rendalen kommune lørdag. Foto: Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk

Sju ulver på under to uker

Det er utstedt lisensfellingskvote på 12 ulver i Hedmark og Akershus utenfor ulvesona (rovviltregion 5 og 4). Etter at fellingsperioden begynte 1. desember er til sammen seks ulver felt, i og med at fire ulver allerede er skutt i dette området i løpet av drøyt halvannen uke.

Det er fra før av felt to ulver av kvota i Stor-Elvdal kommune og to i Rendalen kommune.

Tidligere denne uka ble det felt en hannulv i Flå kommune i Viken. Dermed er det én ulv igjen på kvota i rovviltregion 2, som består av de tidligere fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Totalt for hele landet blir det altså sju ulver som er felt av ei kvote utenfor ulvesona på 26 dyr. Lisensfelling av ulv kan foregå utenfor ulvesona fra og med 1. desember til og med 31. mai.

Bildet øverst i artikkelen viser tispa og hannulven som ble felt i Osdalen i Rendalen lørdag. Foto: Erik Ola Helstad / Statens naturoppsyn