To ulver skutt i Rendalen onsdag

Det er felt to ulver i Rendalen kommune onsdag. Det bekrefter Halvor Sveen, som uttaler seg på vegne av fellingslaget, overfor Rovdyr.org.

Den første ble skutt omtrent klokka 13.10, den andre rundt 15.45, like før det ble mørkt. Det er snakk om ei tispe på 29 kilo og en hann på 43 kilo.

Halvor Sveen forteller at det kom inn bilde fra et viltkamera øst for bygda Sjølisanden av to ulver tidlig tirsdag morgen. Til hans overraskelse viste det seg at det var snakk om et revirmarkerende par. 

– Ulvene ble flagget inn med ei to mil lang flaggline, noe som er uvanlig langt, i går. Vi var vel en 70 mann som møtte opp i dag tidlig. Da hadde vi ganske ferske spor, men det snødde veldig mye, så det tok lang tid å finne dem, sier Sveen. 

Det var tispa som ble felt først av de to ulvene. Sveen forteller at det også var noen gauper i området, som hadde etterlatt seg spor som hannulven gikk i, noe som bidro til å gjøre sporingen komplisert.

– Ikke til forkleinelse for noen andre, men dette må være Norges dyktigste og mest erfarne sporere og drivere som vi har på laget. Jeg er imponert over deres innsats, sier Sveen.

Ulvetispa som ble felt veide 29,2 kilo, mens hannen veide 43,2 kilo. Foto: Halvor Sveen

Lars Gangås, seniorrådgiver i Statens naturoppsyn, var på skuddplasskontroll på vegne av myndighetene.

– Ulvene var tilsynelatende et nyetablert par. Tispa var sannsynligvis påskutt i vår. Den hadde hvit haletipp, og det er ikke så mange ulver som har det, så det er rimelig å anta at det er snakk om samme ulven, sier Gangås.

Ut fra hva Gangås kjenner til, er det flere ulver som fortsatt oppholder seg gamle Hedmark fylke nord for ulvesona.

– Det er nok minst to, kanskje flere, sier han.

Det er fra før av felt to ulver av kvota i de gamle fylkene Akershus og Hedmark utenfor ulvesona. Dermed er det åtte dyr igjen på kvota i disse områdene. De to øvrige ulvene ble begge skutt i Stor-Elvdal kommune.

Tidligere denne uka ble det felt en hannulv i Flå kommune i Viken. Dermed er det én ulv igjen på kvota i rovviltregion 2, som består av de tidligere fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Lisensfelling av ulv kan foregå utenfor ulvesona fra og med 1. desember til og med 31. mai.

Bildet øverst i artikkelen viser de to ulvene som ble felt i Rendalen onsdag. Foto: Lars Gangås / Statens naturoppsyn