Ulver felt i Aurskog både lørdag og fredag

Det er felt to ulver i Aurskog-reviret de siste dagene. Dermed er det ett dyr igjen på fellingskvota, etter at det er felt til sammen seks ulver Aurskog-Høland kommune i Viken fylke siden nyttår.

Det var en hannulv på 37,5 kilo som ble felt fredag, opplyser talsperson for fellingslaget i Aurskog Per-Steinar Slang. Lørdag ble det felt ei ulvetispe i Aurskogreviret klokken 14.30. Den veide 29,5 kilo og ble registrert som en ung ulv.

– Det har vært lange dager under krevende forhold. En iherdig dugnadsinnsats har ført til resultater, skriver Slang i en tekstmelding til Rovdyr.org lørdag kveld.

Denne hannulven ble felt fredag. ALLE FOTO: Fellingslaget i Aurskog

Det er felt til sammen 17 ulver i revirene Kynna og Aurskog siden det ble åpnet for lisensjakt på ulv innenfor ulvesonen første nyttårsdag. De elleve ulvene som er felt i Kynna, er skutt i Åsnes kommune i Innlandet fylke.

I Kynna-reviret har Statsforvalteren utvidet kvota med ett dyr fredag etter at det er påvist at det er flere ulver igjen av flokken.

«Analyser av innsendte prøver har påvist at det er igjen ett dyr i Kynna-flokken. Prøvene viser også at det er minst to dyr i området som ikke tilhører Kynna-flokken. Statsforvalteren har utvidet kvoten i området med ett dyr. Fellingen skal rettes målrettet mot det gjenværende individet fra Kynna-flokken», heter det i en melding på nettsidene til Statsforvalteren i Innlandet.

Denne ulvetispa ble felt i Aurskog lørdag.

Kvota i Aurskog var opprinnelig på to ulver og på åtte ulver i Kynna. Begge steder er kvotene blitt utvidet i flere omganger etter at flere dyr er blitt påvist.

Klima- og miljødepartementet ga like før jul klarsignal til at alle ulvene i revirene Kynna og Aurskog kan felles.

I fjor høst vedtok rovviltnemndene i Hedmark (rovviltregion 5) og i Oslo, Akershus og Østfold (rovviltregion 4) at fem flokker innenfor ulvesonen skulle kunne skytes, men departementet ville ikke tillate jakt i flokkene Hernes, Rømskog og Hornmoen.