Nok en vellykket skadefelling for foxhounden Einar

En hannulv ble fredag kveld felt nord for Unset i Rendalen kommune i Innlandet. Det melder avisa Arbeidets Rett.

Fellingen skjer etter at en ulv natt til onsdag ble filmet mens den sprang på en fylkesvei 30 lengre sør i kommunen. Dagen etter ble det gitt skadefellingsløyve, skriver avisa.

Til Rovdyr.org uttaler leder for det interkommunale skadefellingslaget i Nord-Østerdalen og Engerdal, Jo Esten Trøan, at ulven fredag kveld ble observert fra en bil. Dernest ble skadefellingsmannskap tilkalt, og ulven ble felt ett kvarter etter at mannskapet var på plass.

– Vi fikk på hunder, som fulgte ulven halvannen kilometer. Det gikk fort og greit, og det var ikke så mange folk på post heller, sier Trøan.

Det ble brukt løs, på drevet halsende hund under fellingen. Ulven ble felt for den nokså navngjetne foxhounden Einar, som for tredje år på rad er hentet inn fra Sverige.

Det interkommunale skadefellingslaget har de siste årene jobbet målrettet med et eget prosjekt som har til hensikt å få ned kostnader og timebruk under skadefelling.

I 2018 var det flere ulver i Nord-Østerdalen som tok sau. Da brukte fellingslaget snaut 2,5 millioner kroner og 8500 arbeidstimer på å felle ulv.

– Det er flere år med mange ulike effektiviseringsgrep som nå gir resultater, og det er viktig for det er mye beitedyr i området nå. Samarbeidet knyttet til hundene fra Sverige og ikke minst med hundeførerne er vellykka, sier Trøan.

Bildet øverst i artikkelen er tatt av Skadefellingsprosjektet Nord-Østerdal og Engerdal og benyttes med tillatelse.