Skadefelling av ulv i Ringsaker i natt

Ulven som det ble gitt løyve til å felle på Hedmarksvidda er skutt. Det melder Statsforvalteren i Innlandet torsdag morgen.

Ulven er en hannulv på 46 kilo. Den ble felt ved ett-tida, opplyser Olaf Tørudbakken, leder for det kommunale skadefellingslaget til Rovdyr.org.

Det er snakk om en ulv som i starten av uka har revet omtrent 20 lam, meldte Rovdyr.org onsdag kveld. Skadeomfanget er ventet å bli større etter hvert som situasjonen blir mer avklart. 

– Vi så mange skadde dyr i natt og jobber videre med å kartlegge hvor store skader det er snakk om, sier Tørudbakken.

Skadefellingsmannskapet reiste onsdag kveld ut til et område ved Grimstilen nord for Brumunddal, hvor ulven har tatt husdyr de siste dagene.

Det har vært mulighet for å bruke løs, på drevet halsende hund under oppdraget.

– Det har vært en kjempeinnsats fra hunder, hundeførere og ellers hele laget. Jeg er veldig fornøyd med det arbeidet som er lagt ned, sier Tørudbakken.

Statsforvalteren utstedte løyve til å felle en ulv i deler av kommunene Løten, Elverum, Hamar, Åmot og Ringsaker i forrige uke.

Hannulven som ble felt i Ringsaker i natt. Foto: Privat

Landbrukssjef i Ringsaker kommune, Stein Inge Wien, erklærer overfor avisa Ringsaker Blad at han er fornøyd med innsatsen til de kommunale fellingslagene i Innlandet.

– For å redde beitesesongen må vi ha effektive fellingslag, og det har vi i vårt distrikt. Det er god kommunikasjon og samarbeid på tvers av kommunene og alle fellingslagene fortjener ros for god innsats, sier Wien til avisa.

Landbrukssjefen sier han har pratet med bønder som har vurdert å hente ned igjen dyra sine fra beite.

– Men nå som ulven er felt, blir dyra værende. Det er kjempebra, sier Wien til Ringsaker Blad.