Rovdyr.org anbefaler: «Ulvestriden, hva byfolk ikke forstår» med Frank Rossavik og Bjørn Hatterud

Mandag arrangerte biblioteket Deichman Majorstuen i Oslo samtale mellom forfatter og journalist Frank Rossavik og forfatter og musiker Bjørn Hatterud. Temaet for samtalen var «Ulvestriden, hva byfolk ikke forstår».

Det ble gjort opptak av samtalen, og det kommer til å forbli tilgjengelig i snaue to uker framover – opptaket kan du se litt lenger ned i artikkelen.

Frank Rossavik er aktuell med boka Ulv? Ulv! – en bok om rovdyr og mennesker i Norge. Hatteruds siste bok heter Mjøsa rundt med mor, ei bok som blant annet tar for seg spenningen mellom by og land med utgangspunkt i forfatterens oppvekst på Hedemarken.

– Utmarksbrukerne er blitt utsatt for en arrogant behandling. Arrogansen begynte etter hvert å provosere meg. Mangelen på forståelse som hersker i mange kretser, blant dem som har makt, gjorde etter hvert at jeg fikk sympati med dem som står midt oppi ulveproblematikken og ikke blir tatt alvorlig, sa Rossavik tidligere i år, da han ble intervjuet av Rovdyr.org om boka.

Rossavik skal, for den som har interesse og anledning, også snakke om ulvepolitikk og tingrensende emner på Norsk Skogmuseum i Elverum førstkommende torsdag klokka 19.

Bjørn Hatterud (til venstre) og Frank Rossavik under samtalen på Deichman Majorstuen mandag. Foto: Svein Egil Hatlevik